top of page

Historiek

Artikel Juwelen Van Ruyskensvelde – april 2014
Dirk Van Ruyskensvelde: vierde generatie juweliers
Juwelen Van Ruyskensvelde: Dertig jaar vakmanschap

Dertig jaar geleden vestigde Dirk Van Ruyskensvelde zich aan het begin van de Stormestraat in Waregem. “Daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad.” vertellen Dirk en echtgenote Myriam, die ook op zoon Wesley die ook gediplomeerd uurwerkmaker is kunnen rekenen in het atelier. “In de thuisbasis Merelbeke ging mijn overgrootvader 125 jaar geleden van start met het bloeiende vak van juwelier, waar we dagelijks passioneel mee bezig zijn.”

Dirk Van Ruyskensvelde erfde het “juwelen-uurwerken virus” van vader August, die aan het station van Merelbeke actief was in een zaak die door zijn grootvader in 1895 werd opgestart. “Het is een groot voordeel als je in deze traditionele stiel kan terugvallen op de vakkennis van familieleden.” Stelt Dirk. “ Je moet je in dit vak immers onderscheiden door het leveren van kwaliteit en door een perfecte service, ook na verkoop. Daarom werken we voor de uurwerken uitsluitend samen met merken waar je kan op bouwen als een rots. De klant heeft immers recht op een degelijke service, ook ‘na verkoop’. En wij kunnen die bieden, in eigen atelier.”

Kwaliteit
“Wie op zoek is naar kwaliteit tegen een betaalbare prijs, is bij ons aan het juiste adres.” stelt Dirk. “Onze klanten komen uit de hele brede regio, omdat ze weten dat er tal van topmerken in de etalage liggen. Als je hun vertrouwen gewonnen hebt, blijven ze langskomen, soms van heel ver. Wij hebben klanten uit heel Belgie. Wij kiezen niet voor de hele dure merken, maar leveren wel unieke juwelen, gemaakt in nauwe samenspraak met de klant en dus letterlijk ‘à la tête du client’.”

Atelier
Bij juwelen Van Ruyskensvelde beschikken ze over een eigen atelier, waarin ze nog voortdurend investeren. “We kochten recent nog frees- en graveertoestellen aan om nog een betere service te kunnen leveren.
We hebben een volledige uitgeruste atelier voor het herstellen van uurwerken waarbij onze zoon een gediplomeerd uurwerkmaker is.

Trends
Ook in de sector van de juwelen evolueert de mode snel. “We volgen de trends door lectuur en bezoeken aan beurzen. Voor enkele weken waren we in Utrecht en ook in Basel gingen we ons licht al opsteken. We pikken ook graag in op de evolutie binnen de Waregemse leefgemeenschap. Zo ontwierpen we recent en met veel succes een gouden hanger met het logo van Essevee. De komende weken lanceren we alleszins een actie voor de trouwe klanten. We houden iedereen op de hoogte via advertenties in het Gouden Blad.”

 

Info: Juwelen van Ruyskenvelde, Stormestraat 2, 8790 Waregem, 056 60 80 30, www.juwelenvanruyskensvelde.be, openingsuren 9:30 – 12:00 uur – 14:00 – 18:30 uur. Zaterdag 9:00 – 12:00 & 13:30 – 18:00 uur en op afspraak.

bottom of page